Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:24

Μοσχάρι γκούλας

Υλικά

    • 500 γρ κρεμμύδια
    • 90 ml λάδι
    • 10 ml λευκό ξύδι
    • 15 ml πελτές ντομάτας
    • 600 γρ φιλέτο βοδινού (σε λεπτές φέτες)
    • 45 ml πάπρικα
    • 7,5 ml ριμμένο κόλιανδρο
    • 15 ml κόρνφλαουρ (προαιρετικό)
    • 45 ml νερό
    • καρυκεύματα

Εκτέλεση

Τεμαχίστε σε φέτες τα κρεμμύδια στο εξάρτημα επεξεργασίας τροφίμων, χρησιμοποιώντας τη λεπίδα τεμαχισμού σε χοντρές φέτες και αφήστε τα στην άκρη. Συνδέστε το γάντζο ανάδευσης, θέστε τη θερμοκρασία στο μέγιστο και την ταχύτητα ανάδευσης στο 1. Προσθέστε το λάδι. Όταν αυτό ζεσταθεί,προσθέστε τα κρεμμύδια,το ξύδι και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για 5 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία στους 80 βαθμούς και την ταχύτητα ανάδευσης στο 3. Αναμείξτε το κρέας με τα καρυκεύματα και ρίξτε το στο μπολ. Προσαρμόστε το προστατευτικό κατά του πιτσιλίσματος και μαγειρέψτε για 2 ώρες. Για να δέσει η σάλτσα, δημιουργήστε μια πάστα από κόρνφλαουρ και λίγο νερό, και προσθέστε την στο γκούλας. Προσθέστε καρυκεύματα, εάν χρειάζεται και σερβίρετε.

Μερίδες

(για 4-6 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αρνάκι γάλακτος στο φούρνο Κοτόπουλο a La Greco »