Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:24

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι

Υλικά

    • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
    • 200 ml. τοματοχυμό
    • 50 ml. ελαιόλαδο
    • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
    • 1 πακέτο κριθαράκι
    • 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικό)
    • 100 γρ, κεφαλοτύρι τριμμένο
    • 1 λίτρο νερό

Εκτέλεση

Αλείφετε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο ταψί. Το περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και προσθέτετε τον τοματοχυμό. Ψήνετε το κρέας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα, γυρίζοντας το και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσει. Οταν είναι έτοιμο το βγάζετε από το φούρνο και από το ταψί και προσθέτετε 5 ποτήρια νερό βραστό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν τα υγρά στο ταψί προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε πολύ καλά και το αφήνετε να ψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμη νερό. Μόλις γίνει το κριθαράκι προσθέτετε τις μερίδες του κρέατος στο ταψί, πασπαλίζετε με το κεφαλοτύρι και το αφήνετε στο φούρνο για λίγα ακόμη λεπτά, ώστε να δημιουργηθεί μία ελαφριά κρούστα.

Μερίδες

(για 4 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη