Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:15

Κοτόπουλο a La Greco

Υλικά

    • 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας
    • 1 κρεμμύδι
    • 3 πιπεριές (κατά προτίμηση χρωματιστές)
    • 3 μανιτάρια φρέσκα, μεσαίου μεγέθους
    • 1 ντομάτα (προαιρετικά)
    • 1 κρασοπότηρο περίπου λευκό ή κόκκινο ξηρό κρασί
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • ρίγανη
    • 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τα φιλέτα σε μπουκίτσες. Κόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, την ντομάτα και τις πιπεριές σε φέτες. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα κομμάτια του φιλέτου και ανακατεύουμε συνεχώς. Μόλις σοτάρουμε καλά το κρέας, προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 10' περίπου. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 5'.

Μερίδες

(για 3 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μοσχάρι γκούλας Γουρουνόπουλο με λεμονόφυλλα »

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας "ΑΠΟΔΟΧΗ" δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".