Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:10

Κοτόπουλα στο λαδολέμονο

Υλικά

    • 2 κοτόπουλα
    • 3 σκελίδες σκόρδο
    • 80 ml. ελαιόλαδο
    • 2 λεμόνια
    • ρίγανη
    • κάρδαμο
    • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανοίγετε τα κοτόπουλα στη μέση χωρίς να τα χωρίσετε. Μέσα σε μια μεγάλη πιατέλα βάζετε το λάδι, το λεμόνι, το λιωμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, τα χτυπάτε και τοποθετείτε μέσα τα κοτόπουλα ανοιγμένα. Τα αφήνετε σ’αυτή τη μαρινάδα 2-3 ώρες γυρίζοντάς τα καλά και από τις δύο πλευρές για να «ποτίσουν» καλά. Βγάζετε τα κοτόπουλα από τη μαρινάδα, τα τοποθετείτε σε ταψάκι ή σε αλουμινόχαρτο και τα βάζετε σε γκριλ -στην πιο μεγάλη θερμοκρασία-να ψηθούν για 15’. Μετά τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά τα ραντίζετε με το λάδι που έχει μείνει και τα ψήνετε άλλα 15’. Τα τοποθετείτε σε πιατέλα που έχετε στρώσει με κάρδαμο και τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.

Μερίδες

(για 8 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας "ΑΠΟΔΟΧΗ" δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".