Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 13:24

Γουρουνάκι με σάλτσα μήλου και μελιού

Υλικά

    • 2 κιλά λαιμό από γουρουνάκι γάλακτος
    • 4 μήλα
    • 1 πορτοκάλι
    • 7 αρωματικά γαρύφαλλα
    • 1 κουταλάκι πιπερόριζα(τζίντζερ)
    • 1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
    • 1 κουταλιά μουστάρδα
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
    • 1/2 κούπα ζωμό κρέατος(από βραστό ή κύβος)
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
    • πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση

Χαράσετε επιφανειακά την πέτσα του κρέατος. Αλατοπιπερώνετε, σφηνώνετε τα γαρύφαλλα στις σχισμές και το βάζετε σε ένα αντικολλητικό ταψί. Θερμαίνετε το φούρνο στου 200°C. Ξύνετε τη φλούδα μισού πορτοκαλιού και την ανακατεύετε με τη μουστάρδα, το μέλι, την πιπερόριζα, την κανέλα και μια πρέζα πιπέρι καγιέν. Αλείφετε το κρέας με το παραπάνω μείγμα και το τοποθετείτε σε ένα ταψί με την πέτσα προς τα κάτω. Προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα το κρασί και ζωμό, ανακατεύετε και φυλάσσετε. Ψήνετε το κρέας για 20’. Ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε σε μικρές φέτες τα μήλα. Γυρίζετε το κρέας, προσθέτετε τα μήλα και το μισό από το μείγμα του μελιού και ψήνετε για 20’ χαμηλώνοντας την θερμοκρασία του φούρνου στου 180°C. Προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα του μελιού και του κρασιού και το ψήνετε για 10’ ακόμη.και περνάτε από τη σήτα το ζουμί. Κόβετε το κρέας σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού και μήλου.

Μερίδες

(για 6 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κοτόπουλα στο λαδολέμονο

Ο παρόν ιστότοπος προκειμένου να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες χρησιμοποιεί "cookies". Επιλέγοντας "ΑΠΟΔΟΧΗ" δίνετε τη συναίνεσή σας στη χρήση "cookies".