Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 12:33

Αντζέμ πιλάφι με αρνάκι

Υλικά

    • 1 κιλό αρνί
    • 1 Φλιτζάνι ρύζι
    • 2 1/2 φλιτζάνια νερό
    • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
    • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 3 ντομάτες τριμμένες
    • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κρέας σε κομμάτια Αλατοπιπερώνετε. Βάζετε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύοντας συνεχώς το τσιγαρίζετε. Προσθέτετε τις ντομάτες. Προσθέτετε νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να βράσει 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο και μείνει με την σάλτσα του προσθέτετε το ρύζι και τα 2 1/2 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε να σιγοβράσει 10 λεπτά.

Μερίδες

(για 6 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι »