Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 12:54

Αρνάκι γάλακτος στο φούρνο

Υλικά

    • 1/2 Αρνάκι γάλακτος
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • 2 κουταλάκια βούτυρο γάλακτος
    • 2 ποτήρια λευκό κρασί
    • 2 κουταλάκια ξύδι
    • κλαράκια δενδρολίβανο
    • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάτε στο μπλέντερ τις σκελίδες σκόρδο με λίγο αλατοπίπερο και ένα κουταλάκι ξύδι. Τρίβετε με αυτή την πάστα το αρνάκι και το αφήνετε να μαριναριστεί για 30’. Προθερμαίνετε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία. Βουτυρώνετε το αρνάκι με το βούτυρο γάλακτος,το αλατίζετε και το βάζετε στην συνέχεια σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Το βάζετε στον φούρνο και όταν αρχίσει να ροδίζει, το ραντίζετε με το κρασί. Το γυρίζετε τακτικά για να ψηθεί ομοιόμορφα από όλες τις μεριές. Όταν είναι ροδοκοκκινισμένο και τραγανιστό το βγάζετε από τον φούρνο και το μουσκεύετε με ένα ποτηράκι νερό και ένα κουταλάκι ξύδι. Το ξαναβάζετε στον φούρνο και το αφήνετε 10’ ακόμη. Το σερβίρετε ζεστό. Γαρνίρετε με δενδρολίβανο και το συνοδεύετε με σαλάτα και πατάτες.

Μερίδες

(για 6 άτομα)

Από τον Chef Βησσαρίωνα Παρθένη